"Ik woon al jaren in Rotterdam, maar ik voel me ook thuis in Drenthe, waar ik opgroeide. Mijn vader was architect en mijn moeder docent tekenen en handvaardigheid.
Wij konden altijd knutselen thuis. Er was een werkbank met gereedschappen en altijd voldoende hout, verf en verse klei. We hadden onze eigen DoKa. Er werd altijd wel iets gemaakt. Ik leerde dat je niet op hoeft te zien tegen het uitvoeren van ideeën als je weet wat er allemaal mogelijk is.

Na mijn studie werkte ik aanvankelijk aan woningbouwprojecten, daarna ben ik me steeds meer gaan richten op complexe opgaven in de utiliteitsbouw. Zo ontwierp ik universiteitsgebouwen, een muziektheater, laboratoria en kantoorgebouwen.
In 2009 richtte ik Maria Haag architectuur op, waarmee ik projecten realiseerde voor onder andere de Rabobank en de Universiteit Utrecht.
Naast mijn werk als architect ben ik lang gastdocent geweest aan de TUDelft in de vakgebieden architectuur, gebiedsontwikkeling en academische vaardigheden.

Als architect probeer ik de creativiteit die ik van huis uit meekreeg zo goed mogelijk te combineren met de lessen die ik leerde in de utiliteitsbouw. Ik vind het belangrijk om in mijn werk intuïtief én uitgekiend te zijn. Je kunt immers niets aan het toeval overlaten, maar ook niet alles plannen. Het is ons vak om slimme oplossingen te bedenken voor de opgaven van nu én om tegelijkertijd rekening te houden met verandering in de toekomst. Daarom moet een architect lef hebben én toch bescheiden genoeg zijn om los te laten."

Curriculum Vitae


2018 - heden

    Architect DGA VRP architecten b.v.

2009 - 2018

    Architect eigenaar Maria Haag architectuur Rotterdam

2010 - 2020

    Gastdocent TU Delft, faculteit Bouwkunde,
    vakroep Management of the Build Enviroment

2006 - 2009

    Architect, Inbo architecten b.v. Rotterdam

2005 - 2006

    Projectarchitect AAArchitecten b.v. Den Haag

2003 -2005

    Architect, Ector Hoogstad Architecten b.v. Rotterdam

1998 – 2003

    Architect, Inbo architecten b.v. Rijswijk

1998

    Assistent architect, Klunder architecten b.v. Rotterdam

1996

    Stagair IPARTERV Private LC. Design Office Budapest Hongarije

opleiding   

 

    Technische Universiteit Delft
    MSc Bouwtechnologie
    MSc Architectuur