Rabobank Rotterdam Centrum

Rabobank Rotterdam Centrum
Binnenwegplein Rotterdam
interieur en winkelpui
omvang: 300 m2
opgeleverd: juli 2011
opdrachtgever: Rabobank Rotterdam
aannemer: Aannemersbedrijf van Alphen BV
interieurbouw: Van Venrooij BV
lichtadvies: Brink Licht BV

fotografie: Jan de Vries / DAPh

In het hart van het centrum van Rotterdam bevindt zich de drukst bezochte vestiging van de Rabobank Rotterdam. Om meer ruimte te bieden aan het adviseren van klanten,  wordt de vestiging uitgebreid met de naastgelegen ruimte. Hiermee wordt de frontbreedte verdubbeld en kan een open en transparante gevel worden gemaakt. 

De bank werkt niet met balies, maar met open werkplekken waar klanten zelfstandig of met assistentie hun bankzaken kunnen doen. Het meubel in het midden vormt een scheiding tussen de automatenruimte en de grotere adviesruimte.

De ruimte is smal en diep. De wanden worden ingericht met werkplekken voor klanten.

De combinatie van bamboe en felrode stof geven diepte aan de wanden. Daarnaast wordt veel glanzend wit toegepast, waardoor de ruimte fris en licht is en optisch meer hoogte krijgt. De schuine lijnen in wanden en vloer versterken perspectief en geven nog meer diepte aan de ruimte.