Rabobank Hillegersberg Rotterdam

Rabobank Hillegersberg
Bergse Dorpsstraat Rotterdam
verbouwing, renovatie interieur en exterieur
omvang: 450 m2
opgeleverd: januari 2015
opdrachtgever: Rabobank Rotterdam
aannemer: Aannemersbedrijf van Alphen BV
interieurbouw: Van Venrooij BV
e-installaties: HulstFlier Installateurs
w-installaties: Korporaal installatietechniek BV
lichtadvies: Project Design Lighting BV
kunst: Dave Gray, Rotterdam

fotografie: Eric Bakker Fotografie

De Rabobank aan de Bergse Dorpsstraat in Hillegersberg Rotterdam is geheel gerenoveerd.

Deze renovatie heeft plaatsgevonden in het kader van het project Visie op Vestigingen. Dit project bevatte een herinrichting van vrijwel alle vestigingen van de Rabobank Rotterdam.

De schuine vormen in de ruimte zijn rechtgezet, waardoor de ruimte overzichtelijker en ruimtelijker wordt. De balie is vervangen door de Smartwall, waaraan de host zijn plek heeft om de klant direct te helpen. Op de verdieping zijn twee extra spreekkamers gerealiseerd door de lunchruimte naar de begane grond te verplaatsen en een binnenwand te verplaatsen.

De entreehal is voorzien van automatische schuifdeuren in plaats van het ontoegankelijke tourniquet. De hal die naar het trappenhuis leidt is vrij gemaakt van kluisdeuren, sleutelkasten en dergelijke. Het trappenhuis is gerenoveerd. Met het oog op de doelgroep van dit kantoor is extra aandacht voor het gevoel van privacy en kwaliteit.
Door de binnenwanden van glas te maken wordt de ruimte breder en krijgt het een open karakter.

Het tapijt is speciaal ontworpen voor deze vestiging. De kleurstelling is fris en is gecombineerd met een houten parketvloer waardoor de ruimte een aangename warmte krijgt. Het verschil tussen de houten vloer en het tapijt geeft aan de klant de verschillende functiezones aan. In de spreek- en wachtruimtes ligt tapijt, in het openbare deel van de bankhal ligt het donkere parket. De verschillende functionele zones worden ook gedefinieerd door de groen gekleurde wanden. Doordat deze vlakken aanluiten op de tapijtvlakken ontstaan ruimtes in de ruimte.

Boven de trap en in de spreekkamers hangen kunstwerken van Dave Gray. Dit werk is in opdracht van Maria Haag architectuur gemaakt voor deze vestiging en heeft het thema 'Dichterbij'.

De spreektafels zijn zo ontworpen dat de adviseur tegenover of naast de klant kan gaan zitten, om de klant mee te laten kijken op een scherm en om het gesprek open en ontspannen te laten verlopen.

Met relatief weinig middelen heeft de gevel een geheel nieuwe uitstraling gekregen. De melkglazen panelen op de boeidelen zijn vervangen door verduurzaamd houten latten op een zwarte waterkerende folie. De kozijnen zijn in een antraciet grijze kleur geschilderd en er is een nieuw lichtplan ontwikkeld, waarmee de transparantie van de gevel wordt versterkt. Ook doordat de entree naar voren is gehaald en het tourniquet is vervangen door een schuifpui is de ruimte onder de luifel minder groot en heeft de bank een betere relatie gekregen met de winkelstraat.